Bekele Shanko je rođen u ruralnoj etiopskoj obitelji. Njegov otac je štovao sotonu, opijao se i zlostavljao svoje tri žene. S četiri godine Bekele je službeno bio prinesen na doživotno štovanje sotone, predodređen da nastavi stopama svoga oca.

No, Bog je imao drukčiji plan za Bekelea. Bez crkve ili kršćanskog svjedočanstva u Etiopiji, Bekele se kroz niz nevjerojatnih događaja upoznao s Evanđeljem.

Živi Krist ga je promijenio i danas ga Bog koristi na čudesan način ne bi li donio nadu i izlječenje u Afriku.

Bekeleovi prijatelji kažu da je on božanski predodređen za vodstvo. Bog ga je izdvojio i stvorio s posebnim sposobnostima. Unatoč svojoj oštroumnosti i hrabroj vjeri, Bekele iskazuje duboku poniznost i ovisnost o Bogu dok postavlja važna pitanja, te izražava žar dok se razvija u vođu.

Bekeleova priča jedna je od mnogih koje pokazuju globalni trend među vođama. Bog podiže generaciju - često na nekonvencionalan način - koja će voditi njegovu Crkvu. Ti nevjerojatni događaji ističu Božju vjernost u pripremanju vođa njegove Crkve. Istovremeno zajednički glas tih vođa govori:

Trebamo pomoć da postanemo kristocentrični vođe koji će biti spremni oduprijeti se zavodljivosti uspjeha i promicati Kraljevstvo Božje na nedostupnim mjestima i protiv izgledno nemogućih šansi.

Trebaju nam stvarni kristocentrični uzori rukovođenja koji odgovaraju specifičnim kulturama. Dajemo prednost domaćim vođama budućnosti.

Trebaju nam mentori koji će osobno ulagati u nas kroz stalne, život-na-život, susrete. Samo seminari o vodstvu, premda od pomoći, nisu dovoljni za kristocentrične poglede i zrelost u vodstvu za kojima očajnički težimo.

Trebamo jedni druge. Motivirani smo suradnjom, ne suparništvom. Želimo surađivati s vođama Kraljevstva Božjeg koji imaju istu misao, te kao dobri upravitelji dijeliti sredstva kroz našu službu crkvi i društvu.

Odmah nam treba razvoj vodstva; to je najpreči prioritet za Crkvu 21. stoljeća.

TWR odgovara sa usredotočenjem na razvoj rukovođenja u budućnosti. Povlašteni smo partnerstvom s Duhom Svetim koje ubrzava razvoj vođa koji će podići učenike među narodima. Trenutno smo na stupnju strategijskog planiranja pomaganja razvoja rukovođenja kroz mas medije koje je potpomognuto s inicijativama 'na terenu'.

S vođama poput Bekelea, Crkva ima fantastičan potencijal za budućnost. Dok te vođe dijele vapaje svoga srca za razvojem, mi smo se predali suradnji sa svekolikom Crkvom kao odgovoru na potrebu podizanja generacije vođa koji će raširiti Evanđelje na cijeli svijet.