SLAVIMO BOGA I ZAHVALJUJEMO MU


TWR-ove Žene pune nade se već 21 godinu susreću s bolnim i traumatičnim iskustvima s kojima se mnoge žene svakodnevno suočavaju. Običaji, obitelji i religije u cijelom svijetu marginaliziraju žene, uskraćujući im bilo kakav značaj. Nasilje u obitelji, nepismenost, mnogoženstvo i izostanak zdravstvene skrbi stvorili su začarani krug siromaštva. Žene koje trpe u tako strašnim okolnostima ovoga grešnog svijeta trebaju znati da ih Bog vidi i da ih voli. U Psalmu 34,18 čitamo: “Blizu je Gospod onima koji su slomljena srca, i spasava one koji su duha skrušena.”


Zahvaljujemo Bogu što nam je omogućio da sudjelujemo u Njegovom djelu. Poruka je jasna: Krist je, u svojoj velikoj samilosti i ljubavi, došao donijeti iscjeljenje i nadu svima koji su slomljeni i zlostavljani. Kakva divna poruka za žene kojima očajnički treba Spasitelj!


Slavimo Boga jer žene koje iznose svoje teškoće i mole se za probleme drugih doživljavaju mir. Kad mirno sjede i slušaju Božju riječ putem radija ili drugih uređaja, otkrivaju istinu. Uz praktičnu pomoć u vidu stjecanja zanatskih vještina postaju samostalne. Kad posjećuju zatvorenike, bolesne i usamljene, Bog se proslavlja. A kad žene upoznaju Isusa, doživljavaju Kristovu bezuvjetnu ljubav.

Radijske emisije TWR-ovih Žena punih nade (Žene pune nade, Skriveno blago, Nada ima ime i Glas koji iscjeljuje) pružaju praktičnu i duhovnu pouku. Više od 62 000 molitelja iz 120 zemalja mole se za iste stvari na 100 jezika. Kad se molimo, Bog mijenja naše stavove i vodi nas, kako bismo mogli doprijeti do svih onih koje je društvo izoliralo ili odbacilo.Slavimo i zahvaljujemo …


 1. Za žene koje u cijelom svijetu proslavljaju Boga svojim životima, čak i kad se teška situacija u kojoj se nalaze ne mijenja nabolje. “Svagda se radujte! Bez prestanka molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.” (1. poslanica Solunjanima, 5. poglavlje, stihovi 16-18).


 1. Za sigurnost i Božju prisutnost za vrijeme putovanja direktorice globalne misije TWR-ovih Žena punih nade, dr. Peggy Banks, po Africi, Aziji, Europi te sjevernoj i južnoj Americi, gdje je kao mentor podučavala naše globalne timove kako da ostvare veću bliskost s Bogom.


 1. Za članove TWR-ovih Žena punih nade koji na razne načine pomažu ženama da promijene svoj život i živote ljudi oko sebe. Pomoću multimedije, razgovora u malim grupama i podučavanja vođa oni ohrabruju, osposobljavaju i u uključuju žene u molitvu, slušanje, učenje, rast i davanje.


 1. Za nove volontere, stažiste i djelatnike koji nose brojne odgovornosti u TWR-ovim Ženama punima nade. U Koreji imamo 35 volontera koji distribuiraju molitvene kalendare na devet jezika te produciraju emisiju Žene pune nade na korejskom i vijetnamskom.


 1. Za audio dramu Skriveno blago, koja omogućuje ženama koje trpe seksualno iskorištavanje i koje su prodane u roblje da dožive Božju ljubav i oproštenje. Zahvaljujmo za sve one koji osiguravaju sredstva potrebna za kupnju audio uređaja, kao i za kršćanske organizacije koje ih distribuiraju.


 1. Za žene i muškarce iz cijelog svijeta koji su tijekom prve godine davali glasove za englesko audio izdanje molitvenog kalendara. Zahvaljujmo Bogu za molitvene emisije koje se slušaju u Albaniji, Brazilu, Malawiju, Južnoafričkoj Republici i drugim zemljama.


 1. Za obnovu TWR-ovog ureda u američkom gradu Caryju nakon požara u prosincu 2017.


 1. Za to što se radijska emisija Žene pune nade može slušati na 73 jezika putem radija, interneta, CD-a i drugih medija. Zahvaljujmo Bogu za audio dramu Glas koji iscjeljuje (namijenjen oboljelima od fistula) na jeziku ari, koja i dalje mijenja živote stanovnika Etiopije.


 1. Za proteklu 21 godinu službe TWR-ovih Žena punih nade. “Pogledajte među narode i promotrite, i čudom se čudite! Jer djelo ja činim u vaše dane, djelo za koje ne biste povjerovali kad bi vam se pripovijedalo.” (Habakuk, 1. poglavlje, 5. stih).


 1. Za žene u središnjoj Aziji, na Bliskom Istoku, južnoj Aziji, sjevernoj Africi i drugim područjima, koje su predale živote Kristu iako znaju da bi ih rodbina mogla ubiti zbog toga.


 1. Za priliku koju su imale voditeljice ogranaka službe Žene pune nade iz Europe i Azije da dođu na prvu konferenciju TWR-ovih Žena punih nade pod nazivom “Unite”, koja se održala u Bratislavi, gdje su se sudionice mogle zbližiti s Gospodinom i jedne s drugima.


 1. Za majke koje su naučile kako bolje brinuti o svojoj djeci, poučavati ih Božjim istinama i naučiti ih da slijede Krista. Žene u Albaniji poklanjaju solarne radio-prijamnike majkama koje imaju djecu s teškoćama u razvoju, kako bi i one mogle slušati emisiju Žene pune nade.


 1. Kad se žene mole za druge pomoću mjesečnih molitvenih potreba TWR-ovih Žena punih nade, one počinju gledati na druge Božjim očima, a njihovi stavovi, postupci i osjećaji postaju sličniji Isusovima. “... nikakva suparništva ili isprazne slave, nego u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe. Ne gledajte svaki samo na svoje nego neka svatko gleda i na ono što je drugih. Ta neka u vama bude ona misao koja je i u Kristu Isusu” (Poslanica Filipljanima, 2. poglavlje, stihovi 3-5).


 1. Za stotine djelatnika i volontera TWR-ovih Žena punih nade na svim nastanjenim kontinentima: za producente emisija, misijske koordinatore, članove timova i molitvenih grupa, molitelje, radijske tehničare i scenariste, kao i za sve one koji posjećuju slušatelje i dopisuju se s njima.


 1. Za to što, putem TWR-a 360 (twr360.org/twrwomenofhope) žene mogu slušati Božju istinu na arapskom, engleskom, farsiju, somalskom, španjolskom, tajskom, turskom i na 10 drugih jezika. Uz to, Facebook, Skype, Twitter i Instagram omogućuju mnogima da objavljuju emisiju Žene pune nade i mjesečne molitvene potrebe na jeziku korisnika. Na tisuće korisnika je izjavilo da su zahvalni što je nekome stalo do njih i što ima onih koji će odvojiti nešto vremena da ih saslušaju i pomole se s njima.


 1. Veselimo se sa ženama u Etiopiji koje se raduju zbog novoizabranog premijera, koji je kršćanin. Ove žene su sudjelovale u četrdesetodnevnoj molitvi za mir u svojoj zemlji, koju čini 80 etničkih skupina iz raznih religija, sustava vrijednosti i običaja. Molimo se za premijerovu ženu Zinash Tayachew, koja je također vjernica i koja je dala sljedeću izjavu: “Ured Prve dame planira, u suradnji s ovlaštenim tijelima, raditi na područjima kojima treba posvetiti posebnu pozornost, kao što su neuhranjenost djece, prerano stupanje u brak, otmice, silovanja i obrezanje žena.”

 2. Za to što se Božja ljubav i istina propovijedaju putem radija u središnjoj Aziji, Kini, Indiji, na Bliskom Istoku, u sjevernoj Africi, u Sjevernoj Koreji i na drugim područjima gdje su kršćani progonjeni, a misionari ne smiju doći. Životi se mijenjaju i crkve se rađaju. Bog “po sili koja djeluje u nama može sve učiniti izobilnije nego što mi išćemo ili mislimo" (Poslanica Efežanima, 3. poglavlje, 20. stih).


 1. Za povećanu posjećenost hrvatske stranice TWR-ovih Žena punih nade na Facebooku i njihove internetske stranice, gdje slušatelji iz Hrvatske, SAD-a, Kanade, Australije i europskih zemalja mogu pronaći nadu.


 1. Za tisuće osoba koje se redovito okupljaju u molitvenim grupama TWR-ovih Žena punih nade, gdje se mole, pomažu ženama i propovijedaju evanđelje u zatvorima, na porodiljnim odjelima, bolnicama, sirotištima i izbjegličkim centrima.


 1. Za žene koje uče šivati, izrađivati nakit i cipele te uzgajati usjeve za prodaju kako bi mogle prehraniti obitelj i steći dostojanstvo i ugled u zajednici u kojoj žive.


 1. Uz pomoć singapurskog TWR-a, nepalski tim je osigurao pomoć za 800 osoba, uglavnom žena i djece, u sirotinjskim četvrtima (tzv., slamovima), pružajući im zdravstvene preglede, lijekove i vitamine.


 1. Bog nam svakodnevno pokazuje svoju milost i ljubav. “Hvalit ću te, Gospodine, među pucima, pjevat ću ti među narodima. Jer milosrđe je tvoje do nebesa veliko, i istina tvoja do oblaka. Uzvisi se, Božje, nad nebesa, slava tvoja nek je nad svom zemljom!” (Psalam 57., stihovi 9-11).


 1. Za žene i muškarce koji su pronašli spasenje u Isusu Kristu, kao i snagu da prožive svaki dan uz pomoć emisije Žene pune nade i molitvenih grupa TWR-ovih Žena punih nade.


 1. Za volontere koji prevode mjesečni molitveni kalendar TWR-ovih Žena punih nade kako bi se naši molitelji mogli moliti s nama na više od 100 jezika. Zahvaljujmo Bogu za sve one koji distribuiraju molitveni kalendar tako što putuju od sela do sela motociklom, autobusom, pa čak i pješice.


 1. Za pastore, muževe, poglavice sela i djelatnike TWR-a koji pomažu i služe djelatnicima i volonterima TWR-ovih Žena punih nade u cijelom svijetu.


 1. Za tisuće zatvorenica koje su pronašle nadu kad im je pokazana praktična briga (u vidu poklonjene odjeće, sapuna i potrepština za bebe), putem emisije Žene pune nade te na biblijskim proučavanjima što ih vode oni koji ih posjećuju u Albaniji, Angoli, Kambodži, NR Kongu, Etiopiji, Gani, Indoneziji, Obali Bjelokosti, Koreji, Liberiji, Nepalu, Paragvaju, JAR-z, Tanzaniji i Tajlandu.


 1. Za nastavak financijske potpore za emisiju Žene pune nade, za molitvenu misiju i za lidersko osposobljavanje, a financijsku potporu pružaju pojedinci, zaklade i TWR-ovi misijski partnerski. Molimo se i dalje za prikupljanje sredstava za produkciju emisija na drugim jezicima. Slušateljica iz Mozambika nam piše: “Ja sam već kršćanka i sviđa mi se kako objašnjavate Božju riječ u svojim emisijama, dirnuta sam. Međutim, pišem vam zbog svoje majke, koja ne govori portugalski. Biste li mogli napraviti emisiju na jeziku tsonga, za žene koje nisu išle u školu?”


 1. Na tisuće slušatelja emisije Žene pune nade koji su posvjedočili o tome kako im je emisija pomogla u kvalitetnijem odgoju djece, poboljšanju odnosa s bračnim drugom, kuhanju zdrave hrane i u življenju na Božju slavu.


 1. Lideri društvenih zajednica razotkrivaju silovanja, udaju djece, trgovinu ljudima i štetne običaje te potiču druge društvene lidere da poduzmu dodatne korake u dokidanju takvih užasnih praksi.


 1. Za udovice i siročiće koji su primili radijske uređaje, hranu, odjeću, zdravstvenu skrb, novac za školarinu i koji su poučeni o Božjoj ljubavi. "Pobožnost čista i neokaljana pred Bogom i Ocem jest ova: pohađati siročad i udovice u njihovoj nevolji, čuvati se neokaljanim od svijeta." (Jakovljeva poslanica, 1. poglavlje, 27. stih).