Dragi slušatelji radio emisija Vala Evanđelja,


Dan Vala Evanđelja ponovno je pred nama (18.03.2018.). Toga dana svi mi okupljeni oko tih radio emisija na ovaj ili onaj način zahvaljujemo Bogu na pomoći u toj službi kroz proteklu godinu. Isto tako posvješćujemo sebi i jedni drugima svoju ulogu u tome bilo kao govornici, snimatelji ili urednici emisija ili pak slušatelji ili podupiratelji u molitvama i darovima. Tako se bar jedanput godišnje uzajamno hrabrimo i potičemo u zahvalnosti za prošlo i u pouzdanju za buduće.


Kada se osvrnemo na 2017. godinu zahvaljujemo na:


  • Zadovoljavajućem odazivu slušatelja pismom, čestitkom, SMS-om, e-mailom i telefonom.


  • Velikom broju posjetitelja naše web stranice (prosječno nekoliko tisuća mjesečno)


  • Velikom broju pročitanih tekstova radio emisija preko naše web stranice (nekoliko tisuća mjesečno)


  • Velikom broju preslušanih radio emisija preko interneta


  • Svakodnevnim radio emisijama na UKV-u od 105,5 MHz - Hrvatski radio "Bljesak" za područje Okučana, Nove Gradiške i okolice i UKV-u od 88,6 Mhz – City radio za područje Zagreba i šire okolice. To su bile sljedeće emisije pod nazivima: "Kroz Sveto Pismo", "Riječ za danas", "Dodir", "Susret s Isusom", "Sola Gratia", "Sola Fide", "Žene pune nade", "Propovijedaj Riječ", „Put, istina i život“ i „Dolina blagoslova“.


  • TWR-u i partnerskim organizacijama, crkvama u Hrvatskoj i slušateljima na njihovim donacijama i potpori u molitvama  • Otvorenom Facebook profilu Vala Evanđelja

  • Posjetama zajednicama i molitvenim grupama uz zajedništvo u molitvi i predstavljanju službe „TWR-ove žene pune nade“


Potrebe za koje molimo:


- za pomoćnike i volontere u koordiniranju projekta TWR-ove žene pune nade

- za snagu, viziju i vrijeme za sadašnje koordinatore, kako bi mogli izvršavati sve obveze koje ova služba nosi

- da poruke emisija Žene pune nade doista dopru do srca slušateljica i slušatelja i donesu im nadu i evanđelje.

- za mogućnost šireg predstavljanja službe u zajednicama diljem Hrvatske


Možda niste čuli da je TWR najdalekosežnija kršćanska radio mreža na svijetu. Programi na više od 230 jezika i dijalekata emitiraju se s više od 2000 odašiljača diljem svijeta. Svakoga dana emisije TWR-a dosežu milijune slušatelja u preko 160 zemalja. Svojim supersnažnim odašiljačina, internet streamingom i drugim digitalnim platformama TWR pokriva 4 milijarde svjetskog stanovništva koji radio program mogu slušati na njihovom materinjem jeziku. Val Evanđelja je već 18 godina TWR-ov partner u Hrvatskoj, a ovu radijsku službu je još prije više od 50 godina započeo dr. Josip Horak.


S 01.01.2017. je zbog starosti odašiljača u Tirani prestalo naše dugogodišnje emitiranje na srednjem valu od 1395 KHz te smo većinu naših emisija započeli emitirati svakog dana na UKV-u, na City radiju od 88,6 MHz iz Velike Gorice. City radio se može slušati u Zagrebu, Sesvetama, Velikoj Gorici, Zelini, Dugom Selu, Petrinji, Sisku, Popovači, Ivanić Gradu, Čazmi, Kutini, Bjelovaru, Križevcima, Vrbovcu, Karlovcu, Jastrebarskom, Samoboru, Svetoj Nedelji, Zaprešiću, a s boljim prijemnikom u automobilu i u Glini, Prelogu, Čakovcu, Daruvaru te u okolicama nabrojenih gradova. Po broju slušatelja, City radio je na 3. mjestu u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Sisačko-Moslavačkoj županiji (odmah iza Narodnog radija i Antene). U budućnosti nam je želja naš program emitirati na još nekim UKV radio postajama u Hrvatskoj kako bismo signalom bolje pokrili Slavoniju i proširili se na Istru i Dalmaciju.


U ostvarivanju ciljeva na širenju evanđelja potrebna nam je i vaša pomoć. Prema partnerskom sporazumu s TWR-om trebamo postepeno ići prema samofinanciranju. Upravo Dan Vala Evanđelja pruža mogućnost da se upoznate s radom ove službe preko medija. Molite za blagoslov i slobodno nam pošaljite novčanu pomoć na naš žiro račun pod brojem HR6923600001101473413. Ove godine su nam potrebna sredstva za nabavu Biblija koje slušateljima koji ih nemaju šaljemo na poklon te za pokrivanje ostalih troškova Udruge. Ako prikupimo znatnija sredstva, proširit ćemo emitiranje barem na još jednu UKV radio postaju u Hrvatskoj. Puno vam hvala na pomoći!


Mi u Valu Evanđelja vjerujemo da je upravo Riječ Božja izvor duhovne snage i Isus Krist jedini pravi put do Boga i zato nam je toliko stalo da dopre do svakoga čovjeka – i preko ovih emisija na radiju i internetu. Pomozite nam u tome!


Vaši suradnici i sluge Riječi iz Vala Evanđelja