dr. sc. Josip MikulićJosip Mikulić, dr. sc., dobro je poznat kao publicist kršćanske literature i evangelizator (autor je knjiga »Moj bližnji«, »Susret s Isusom«, »Živjeti s Isusom«, »Uskrsnuti s Isusom«). Preveo je i organizirao tisak većeg broja knjiga poznatih kršćanskih autora kao što su: T. Epp: »Tijelo i duh u sukobu«, T. Epp: »Test života«, T. Epp: »Ljubav je odgovor« – ta je knjiga podijeljena u 100 000 primjeraka i pet izdanja prognanicima za vrijeme rata u Hrvatskoj; Oswald Smith: »Spasenje Božje«, Peter Deyneka: »Mnogo molitve mnogo sile«.

Josip Mikulić je bio potpredsjednik Saveza baptista Jugoslavije, sekretar Saveza baptista Hrvatske, starješina Baptističke crkve Zagreb i dr.

Kako i gdje možete nabaviti knjige dr. sc. Josipa Mikulića "Moj bližnji", "Susret s Isusom", "Živjeti s Isusom", "Uskrsnuti s Isusom" i "Božja ljubav je odgovor"?

Knjige šaljemo pouzećem nakon narudžbe putem elektronske pošte autora:

E-mail: josip.mikulic4@zg.t-com.hrBožja riječ nam je ostavljena kao nadahnuće Duha Svetoga. Biblija – Sveto Pismo je natprirodna knjiga – ona je nepropadljivo sjeme koje će rasti i proizvesti ono što obećava.
Božja riječ je živa i djelotvorna. Ona se ne vraća Bogu bez ploda.

„ Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopio, oplodi i ozeleni, da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah."(Izaija 55:10,11).

Isto kao sa zemaljskim sjemenom, koje će, jednom posijano u zemlju – donijeti  rod prema svojoj vrsti.
Isus je jednom, kad je bio kušan u pustinji odgovorio napasniku:

„Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj Riječi koja izlazi iz Božjih usta!" ( Matej 4,4)

1. Božja Riječ donosi uspjeh u životu

„Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih, ne staje na putu grešničkom  i ne sjeda u zbor podrugljivaca, već uživa u  Zakonu Jahvinu, o Zakonu njegovu misli dan i noć. On je kao stablo zasađeno pokraj voda tekućica, što u svoje vrijeme plod donosi, lišće mu nikada ne vene, sve što radi dobrim urodi." (Psalam 1:1-3)

Tako, čovjek koji čita Božju riječ i o njoj razmišlja – postaje blagoslovljen. Bog mu daje uspjeha u svim poslovima.

2. Božja riječ je život onima koji je nalaze i ozdravljenje svemu tijelu, tj. čitavog bića.

„Sine moj, pazi na moje riječi, prigni uho svoje mojim besjedama,..., pohrani ih usred srca svoga. Jer su moje riječi život onima koji ih nalaze i ozdravljenje svemu tijelu njihovu." (Izreke 4,20-22)

Isus je došao da nam dadne život u punini i blagoslovu. Ako si ti nezadovoljan svojim životom, tada ćeš čitanjem Božje riječi otvoriti svoje srce za blagoslove koji će ozdraviti i promijeniti čitav tvoj život. Također, ako Božju riječ pohraniš u svoje srce (prvo čitati) i ako o njoj razmišljaš, ta Riječ će donijeti ozdravljenje u tvoj život.

3. Božja Riječ te ohrabruje, daje ti sreću i uspjeh.

„Neka knjiga Zakona (Riječ) bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima. Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj." (Jošua 1,8-9)

U ovim stihovima Bog daje uputu svome sluzi Jošui  koji je naslijedio Mojsija i  imao zadatak  uvesti Božji narod u Obećanu zemlju.

4. Božja Riječ je lijek protiv depresije i tjeskobe.

„Duh moj već zamire u meni, srce mi trne u grudima. Spominjem se dana minulih, mislim o svim djelima tvojim, o djelima ruku tvojih razmišljam." (Psalam 143,4-5):

Jesi li se ti, dragi prijatelju, već kada osjećao tako jadnim i napuštenim? David se tako osjećao. Iz ovog teksta pokušaj vidjeti koji je Davidov odgovor osjećajima depresije i tjeskobe? Razmišljao je o Božjim djelima i situacijama iz prošlosti u kojima je doživio kako mu je Bog pomogao. I to ga je ohrabrilo.  Ako ti prolaziš bolne trenutke depresije i tjeskobe, ne moj očajavati. Posegni za Božjom riječju i ona će ti donijeti utjehu, ohrabrenje i oslobođenje

Divno je znati da Bog iskazuje svoju ljubav i milosrđe onima koji ga ljube i vrše njegove zapovijedi.

5. Pogledajmo zajedno kako Božja Riječ u Starom Zavjetu govori o Božjoj ljubavi.

« Jer ja, Jahve Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.» (Ponovljeni zakon 5:9-10).

« Nije vas Jahve odabrao i prihvatio zato što biste vi bili brojniji od svih naroda – vi ste zapravo najmanji – nego zato što vas Jahve ljubi i drži zakletvu kojom se zakleo vašim ocima.» (Ponovljeni zakon 7:7,8).

«Ali Jahve, Bog tvoj, ne htjede uslišati Bileama, nego ti Jahve, Bog tvoj, prometnu prokletstvo u blagoslov, jer te ljubi Jahve, Bog tvoj.» (Ponovljeni zakon 23:6).

«Jahve, Bog tvoj, obrezat će tvoje srce, srce tvoga potomstva, tako da ljubiš Jahvu, Boga svoga, iz svega srca svoga i iz sve duše svoje, i da živiš».     (Ponovljeni zakon 30:6).

«Ljubim te, Jahve, kreposti moja!» (Palam 18:1).

«Ljubim Jahvu, jer čuje vapaj molitve moje; uho svoje prignu k meni u dan u koji ga zazvah».(Psalam 116:1).

« Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob. Žar je njezin žar vatre i plamena Jahvina.

Mnoge vode ne mogu  ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti. Da netko daje za ljubav sve što u kući ima, taj bi navukao prezir na sebe».(Pjesma nad pjesmama 8:6,7).

«Slavit ću ljubav Jahvinu, slavna djela njegova – za sve što nam Jahve učini, za veliku dobrotu domu Izraelovu, što nam je iskaza u svojoj samilosti, u obilju svoje ljubavi». (Izaija 63:7).

U Psalam 119:9 postavlja se pitanje:

„Kako će mladić čistim sačuvati put svoj?" Odgovor je: „Čuvajući Riječi Božje!"

To je važno znati upravo u ovom razdoblju kad su se blud i nemoral razmahali i ljudi nemaju snage oduprijeti se napastima, ili čak i ne žele. Ako ti želiš biti vjeran Isusov učenik i živjeti život prave i čiste Božje ljubavi, a boriš se s napašću požude i bluda, ili bilo kojim drugim grijehom i napasti, Bog ti kroz svoju riječ obećava dati snagu za pobjedu nad svim napastima što navaljuje Đavao na tebe.