dr. J. Vernon McGee

Dr. J. Vernon McGee proveo je 37 godina u pastorskom radu, počevši 1933. godine. Temelj tih godina bilo je stalno proučavanje Biblije. Nakon što je bio pastor crkava u Georgiji, Tennesseeju i Texasu, dr. McGee se sa svojom obitelji preselio u Californiju.

1949. godine započeo je svoju pastoralnu službu u Crkvi otvorenih vrata, nedenominacijskoj crkvi u Los Angelesu. Preko dvadeset godina propovijedao je Bibliju tisućama koji su dolazili iz raznih crkava tog područja svakog utorka navečer.

Gospodin je upotrijebio tih dvadesetak godina tjednog proučavanja Biblije u Crkvi otvorenih vrata kako bi usredotočio i pročistio naučavanje dr. McGeeja u njegovoj tridesetsedmogodišnjoj pastorskoj karijeri. To je postala osnova za ono što će postati programom »Kroz Sveto pismo«.

Kako je započela radio služba Kroz Sveto pismo?

Tijekom godina McGeejeva pastorstva mnogi su poželjeli poslušati njegove biblijske poruke, ali nisu svi mogli doći u crkvu kako bi ga čuli. Dr. McGee je dobio ideju da snimi poruke te ih emitira na lokalnoj radio stanici. Ispočetka su se mogle čuti samo u Los Angelesu, no na kraju su i druge radio stanice poželjele emitirati te programe. Tako je rođena služba »Kroz Sveto pismo« ili The Thru the Bible Radio (TTB).

Dr. McGee je iz Crkve otvorenih vrata otišao u mirovinu 1970. godine kako bi se u potpunosti i punovremeno posvetio radio službi koju je započeo kao pastor. Služba je uskoro počela brzo rasti.

Godine 1969. tijekom njegova posjeta misionarskoj radio stanici TWR-a na karipskom otoku Bonaire, dr. McGee je po prvi put shvatio nevjerojatnu silu radija u naučavanju Biblije, i to ne samo u Americi, već po cijelome svijetu.

Link: www.ttb.twr.org


Autor: dr. J. Vernon McGee

POGLAVLJE 21:18-25

 

 

GOSPODIN NAŠIH UMOVA - NEDOSTATAK ZNANJA NIJE IZGOVOR ZA NE SLUŽENJE

 

Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. (Ivan 21:18 - 19a)

 

Isus je rekao Petru da će postati mučenikom. Petar je rekao da će položiti svoj život za Gospodina Isusa. To je ono što će i učiniti.

 

Rekavši to doda: "Idi za mnom!" Petar se okrene i opazi da ga slijedi onaj učenik kojega je Isus ljubio i koji se za večere bijaše privio Isusu uz prsa i upitao ga: "Gospodine, tko će te to izdati?" Vidjevši ga, Petar kaže Isusu: "Gospodine, a što s ovim?" (Ivan 21:19b - 21)

 

Nije li tu baš nalik Šimunu Petru? Rekao je: "Sada si mi rekao što ću ja učiniti; reci mi što će Ivan učiniti?"

 

Odgovori mu Isus: "Ako hoću da on ostane dok ne dođem, što je tebi do toga? Ti idi za mnom!" (Ivan 21:22)

 

Naš mu je Gospodin rekao: "Gledaj, Šimune Petre, ti ćeš umrijeti za mene. Ono što će učiniti Ivan tebe se ne tiče. Čak i ako će on živjeti dok ja ne dođem, to nema utjecaja na ono što ti trebaš učiniti. Ti slijedi mene!"

 

Stoga se pronese među braćom glas da onaj učenik neće umrijeti. No Isus mu nije rekao: "Neće umrijeti", nego: "Ako hoću da on ostane dok ne dođem, što je tebi do toga?" Taj učenik za ovo svjedoči i ovo napisa. I znamo da je istinito svjedočanstvo njegovo. (Ivan 21:23 - 24)

 

Tu nalazimo nešto uistinu zanimljivo. Neznanje, ili nedostatak znanja, nije izgovora da se ne služi Gospodinu. Neki ljudi tvrde da ne žele služiti Gospodinu ako sva njihova pitanja ne nađu odgovor. Dragi prijatelji, postoji mnogo stvari koje nećete znati. Postoje stvari koje ne spadaju na vas da ih i znate. Ono što je važno je slijediti Njega.

 

Isus nije otkrio što će se dogoditi s Ivanom. On je samo rekao da ako je Njegova volja da Ivan ne umre, to nema nikakvog utjecaja na Petrovu službu i na Petrovu obvezu da slijedi Isusa. To je vrlo važno da zapazimo.

 

Petar je u 2. Petrovoj 1:14 napisao: "...svjestan da ću brzo napustiti svoj šator, kako mi i Gospodin naš Isus Krist očitova." Tradicija nam govori da je Petar bio razapet, međutim, da je zatražio da bude razapet s glavom prema dolje jer nije bio dostojan da ga razapnu s glavom gore, kao što je bio razapet njegov Gospodin.

 

Dragi prijatelji, Gospodin Isus Krist mora biti Gospodin vašeg uma, Gospodin vašeg srca i Gospodin vaše volje. Ako On nije Gospodin svega, tada On ne može biti Gospodin vašeg života.

 

A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale. (Ivan 21:25)

 

Ivan ne pretjeruje kad kaže da cijeli svijet ne bi mogao obuhvatiti knjige o Isusu kad bi ih se sve napisalo. Gospodin Isus je Onaj koji je umro na križu i uskrsnuo od mrtvih. On je vječni Bog, naš Spasitelj.