dr. sc. Josip MikulićJosip Mikulić, dr. sc., dobro je poznat kao publicist kršćanske literature i evangelizator (autor je knjiga »Moj bližnji«, »Susret s Isusom«, »Živjeti s Isusom«, »Uskrsnuti s Isusom«). Preveo je i organizirao tisak većeg broja knjiga poznatih kršćanskih autora kao što su: T. Epp: »Tijelo i duh u sukobu«, T. Epp: »Test života«, T. Epp: »Ljubav je odgovor« – ta je knjiga podijeljena u 100 000 primjeraka i pet izdanja prognanicima za vrijeme rata u Hrvatskoj; Oswald Smith: »Spasenje Božje«, Peter Deyneka: »Mnogo molitve mnogo sile«.

Josip Mikulić je bio potpredsjednik Saveza baptista Jugoslavije, sekretar Saveza baptista Hrvatske, starješina Baptističke crkve Zagreb i dr.

Kako i gdje možete nabaviti knjige dr. sc. Josipa Mikulića "Moj bližnji", "Susret s Isusom", "Živjeti s Isusom", "Uskrsnuti s Isusom" i "Božja ljubav je odgovor"?

Knjige šaljemo pouzećem nakon narudžbe putem elektronske pošte autora:

E-mail: josip.mikulic4@zg.t-com.hrAutor: dr. sc. Josip Mikulić

" Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje već da ima život vječni." ( Ivan 3:16)

Živimo u nesigurnom vremenu, kazati će vam vaš sugovornik. Svatko se osjeća nesiguran. Od najobičnijeg čovjeka do državnika, vojskovođe, bankara, liječnika. Kada čovjek počne razmišljati o uspjesima znanosti i tehnologije, o svim sredstvima zaštite i sigurnosti, uistinu mora priznati da je mnogo učinjeno. Mnoge putničke i osiguravajuće agencije vas uvjeravaju da, ako se njima povjerite, možete biti potpuno sigurni. Otvorene su neke agencije u svijetu kod kojih uplatite odgovarajuću sumu novca, a one vam garantiraju potpunu sigurnost ne samo dok živite, nego i kada umrete, koje će vas preuzeti kada umrete, zamrznuti vas i čekati dan kada će znanost naći lijek za vašu bolest, otopiti vas i izliječiti.

Ali, kada malo dublje zavirite u sva ta najveća dostighnuća, brzo ćete spoznati da nas upravo sve brže vode u propast. Uskoro nam se najavljuje da čovjek neće imati čistoga zraka za disanje, čiste vode i hrane za održavanje normalnog života. Znanost  je i na području društvenih znanosti daleko otišla, ali činjenice govore, da što idemo dalje, da su sve veći konflikti među ljudima i sve veće frustracije u čovjeku današnjega vremena.

A Bog nam nudi dar sigurnosti što nas motivira na zahvalnost i najiskreniju poniznost. Nikakav drugi dar u svijetu nas ne može sačuvati od vječne propasti.

Darovi medicine nam mogu osigurati produženje života za kratko vrijeme, dar energije nam daje ograničenu toplinu i na kratko vrijeme, dar novca nam daje sigurnost od siromaštva, ali nas odvodi u razvrat od kojega postajemo bijednici veći od siromaha.

Ali, dar koji dolazi od Isusa Krista osigurava čovjeka potpuno. Osigurava čovjeku njegove sposobnosti, unutarnji mir duše i sigurnost vječnoga života.

Taj Božji dar usmjerava čovjeka da troši novac na vrijedne stvari, da koristi svoje vrijeme za stvaralačke poslove na njegovu i opću korist, da ljepotu i bogatstvo svojih riječi koristi na slavljenje Boga i blagoslivljanje ljudi.

Svaki čovjek koji primi taj Boži dar - Isusa Krista dobiva s njim tu božansku - vječnu univerzalnu sigurnost.

Urođenik u dubokoj Africi, kada primi taj dar, počinje živjeti civiliziranim životom. Čovjek, koji je bio ubojica, gangster, mafijaš ili kriminalac ostavlja zlo i počinje živjeti primjerenim životom. Bogohulnik počinje govoriti prijatne riječi, i umjesto psovke, slavi svojim jezikom Boga i ohrabruje na dobro ljude oko sebe.

Život što je zahvaćen mržnjom ili zlom pretvara se u sveto, u dobra djela bližnjima, radosnim optimizmom i hvalospjevom Bogu. Nije li to čudo Božje?

Onaj tko je rasipao svoj novac na razvrat, alkohol, duhan, prostituciju, koji je upropaštavao i maltretirao svoju obitelj dolazeći pijan u kasne sate, sada i njegova mačka prepoznaje da je drugi čovjek.

I onaj koji je imao formalno ime da je kršćanin, ili koji je u zabludi da je na pravome putu, a ipak bio ispunjen mržnjom, neposlušnošću, zavišću, sebičnošću, ohološću, koji nije bio spreman pružiti ruku onome koji ga je opominjao za to, kada primi Isusa Krista u svoj život, spreman je živjeti po Božjoj volji i njegovim zapovijedima. On je spreman na suradnju i ljubav.

Kako je blagoslovljeno osjećati u sebi život koji se ne raspada, koji ne ide u propast i vječnu pogibao.

" Da Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni."