dr. sc. Josip MikulićJosip Mikulić, dr. sc., dobro je poznat kao publicist kršćanske literature i evangelizator (autor je knjiga »Moj bližnji«, »Susret s Isusom«, »Živjeti s Isusom«, »Uskrsnuti s Isusom«). Preveo je i organizirao tisak većeg broja knjiga poznatih kršćanskih autora kao što su: T. Epp: »Tijelo i duh u sukobu«, T. Epp: »Test života«, T. Epp: »Ljubav je odgovor« – ta je knjiga podijeljena u 100 000 primjeraka i pet izdanja prognanicima za vrijeme rata u Hrvatskoj; Oswald Smith: »Spasenje Božje«, Peter Deyneka: »Mnogo molitve mnogo sile«.

Josip Mikulić je bio potpredsjednik Saveza baptista Jugoslavije, sekretar Saveza baptista Hrvatske, starješina Baptističke crkve Zagreb i dr.

Kako i gdje možete nabaviti knjige dr. sc. Josipa Mikulića "Moj bližnji", "Susret s Isusom", "Živjeti s Isusom", "Uskrsnuti s Isusom" i "Božja ljubav je odgovor"?

Knjige šaljemo pouzećem nakon narudžbe putem elektronske pošte autora:

E-mail: josip.mikulic4@zg.t-com.hrAutor: dr. sc. Josip Mikulić

" Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje već da ima život vječni." ( Ivan 3:16)

Čudo univerzalnog blagoslova donosi u naša srca i život novu nadu, novu radost i novi cilj. Vrlo je teško, ako se trebamo truditi živjeti kršćanski život, a da to uistinu nismo. Teško je truditi se, da budemo dobri, kada život dobroga Boga i njegova Svetoga Duha ne boravi u nama.

Teško nam pada da ostavimo na stranu ili zaboravimo navike koje držimo i po kojima živimo čitav tjedan, da bismo bili kršćani nedjeljom. To nije Božji put. Božji plan nije da se čovjek muči živjeti načinom života koji nije njemu svojstven. Bog je za svoju djecu odredio sasvim drukčiji život i sasvim drukčiji položaj. On želi da naš život neprestano bude ispunjen nadom i vjerom u Isusa Krista. Takav je život moguć samo ako nas ispunjava božanska priroda i božanska narav. Sveto Pismo nam govori:

" Tim nas je obdario skupocjenim i najvećim obećanim dobrima, da po njima, umaknuvši pokvarenosti koja je zbog opake požude u svijetu, postanete dionici božanske naravi." ( II.Petr.1:4)

Postoje samo dva načina da se neki život sačuva od prljavštine i kaljuže.

Ljudski je način; da se čovjek ogradi, da se ogradi mjesto i krug kretanja čovjeku za život, kako ne bi mogao iz njega iza}i.

Božji način nije takav. On pretvara i mijenja narav čovjeka. Prljavu i grješnu narav pretvara u božansku narav. Bog ne ograđuje staru prirodu i narav čovjeka u krletku ovisnosti ( grijeh, droge, alkohol, duhan, krađa, preljuba, mržnja itd, već ga pretvara u slobodnog neovisnog čovjeka. Bog čovjeku daje novo srce i novi duh. Sveto pismo nam govori:

" Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas. Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno  i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj udahnut ću  u vas  da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe." ( Ezek.36: 26,27)

Ta nova priroda je Božji život, koji se useljava u srce vjerujućeg čovjeka. Dar tog života je najveće čudo, kojim se čovjek mijenja bez ičije prisile i nekih popravnih metoda. čovjeku, kojega Bog promijeni ne treba neka ograda kako ne bi išao ovamo ili onamo, ili kako ne bi činio ovo ili ono, ili kako ne smije ovo ili ono, kako ne bi otišao u kaljužu grijeha. Taj novi život jednostavno ne traži zlo i mrak grijeha, jer u njemu ne može opstati. Ako kalemite pitomu voćku na divljaku, na primjer krušku na glog, ako se " primi " taj novi život s novim odlikama, vi nećete morati činiti neki pritisak kako ta nova biljka ne bi ponovo rađala plodove gloga. Sasvim je prirodno da ta nova biljka rađa kruške. Isto je tako prirodno da novi život, Božji život rađa dobre rodove Duha Svetoga.

Upravo ti novi rodovi Duha Svetoga su najdivniji Božji blagoslovi za čovjeka. Da li ih imaš?