dr. sc. Josip MikulićJosip Mikulić, dr. sc., dobro je poznat kao publicist kršćanske literature i evangelizator (autor je knjiga »Moj bližnji«, »Susret s Isusom«, »Živjeti s Isusom«, »Uskrsnuti s Isusom«). Preveo je i organizirao tisak većeg broja knjiga poznatih kršćanskih autora kao što su: T. Epp: »Tijelo i duh u sukobu«, T. Epp: »Test života«, T. Epp: »Ljubav je odgovor« – ta je knjiga podijeljena u 100 000 primjeraka i pet izdanja prognanicima za vrijeme rata u Hrvatskoj; Oswald Smith: »Spasenje Božje«, Peter Deyneka: »Mnogo molitve mnogo sile«.

Josip Mikulić je bio potpredsjednik Saveza baptista Jugoslavije, sekretar Saveza baptista Hrvatske, starješina Baptističke crkve Zagreb i dr.

Kako i gdje možete nabaviti knjige dr. sc. Josipa Mikulića "Moj bližnji", "Susret s Isusom", "Živjeti s Isusom", "Uskrsnuti s Isusom" i "Božja ljubav je odgovor"?

Knjige šaljemo pouzećem nakon narudžbe putem elektronske pošte autora:

E-mail: josip.mikulic4@zg.t-com.hrAutor: dr. sc. Josip Mikulić

" Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje već da ima život vječni." ( Ivan 3:16)

Čudo univerzalnog blagoslova

Čudo univerzalnog blagoslova donosi u naša srca i život novu nadu, novu radost i novi cilj. Vrlo je teško, ako se trebamo truditi živjeti kršćanski život, a da to uistinu nismo. Teško je truditi se, da budemo dobri, kada život dobroga Boga i njegova Svetoga Duha ne boravi u nama.

Teško nam pada da ostavimo na stranu ili zaboravimo navike koje držimo i po kojima živimo čitav tjedan, da bismo bili kršćani nedjeljom. To nije Božji put. Božji plan nije da se čovjek muči živjeti načinom života koji nije njemu svojstven. Bog je za svoju djecu odredio sasvim drukčiji život i sasvim drukčiji položaj. On želi da naš život neprestano bude ispunjen nadom i vjerom u Isusa Krista. Takav je život moguć samo ako nas ispunjava božanska priroda i božanska narav. Sveto Pismo nam govori:

" Tim nas je obdario skupocjenim i najvećim obećanim dobrima, da po njima, umaknuvši pokvarenosti koja je zbog opake požude u svijetu, postanete dionici božanske naravi." ( II.Petr.1:4)

Postoje samo dva načina da se neki život sačuva od prljavštine i kaljuže.

Ljudski je način; da se čovjek ogradi, da se ogradi mjesto i krug kretanja čovjeku za život, kako ne bi mogao iz njega izaći.

Božji način nije takav. On pretvara i mijenja narav čovjeka. Prljavu i grješnu narav pretvara u božansku narav. Bog ne ograđuje staru prirodu i narav čovjeka u krletku ovisnosti ( grijeh, droge, alkohol, duhan, krađa, preljuba, mržnja itd, već ga pretvara u slobodnog neovisnog čovjeka. Bog čovjeku daje novo srce i novi duh. Sveto pismo nam govori:

" Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas. Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno  i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj udahnut ću  u vas  da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe." ( Ezek.36: 26,27)

Ta nova priroda je Božji život, koji se useljava u srce vjerujućeg čovjeka. Dar tog života je najveće čudo, kojim se čovjek mijenja bez ičije prisile i nekih popravnih metoda. čovjeku, kojega Bog promijeni ne treba neka ograda kako ne bi išao ovamo ili onamo, ili kako ne bi činio ovo ili ono, ili kako ne smije ovo ili ono, kako ne bi otišao u kaljužu grijeha. Taj novi život jednostavno ne traži zlo i mrak grijeha, jer u njemu ne može opstati. Ako kalemite pitomu voćku na divljaku, na primjer krušku na glog, ako se " primi " taj novi život s novim odlikama, vi nećete morati činiti neki pritisak kako ta nova biljka ne bi ponovo rađala plodove gloga. Sasvim je prirodno da ta nova biljka rađa kruške. Isto je tako prirodno da novi život, Božji život rađa dobre rodove Duha Svetoga.

Upravo ti novi rodovi Duha Svetoga su najdivniji Božji blagoslovi za čovjeka. Da li ih imaš?

Čudo univerzalne sigurnosti

" Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje već da ima život vječni." ( Ivan 3:16)

Živimo u nesigurnom vremenu, kazati će vam vaš sugovornik. Svatko se osjeća nesiguran. Od najobičnijeg čovjeka do državnika, vojskovođe, bankara, liječnika. Kada čovjek počne razmišljati o uspjesima znanosti i tehnologije, o svim sredstvima zaštite i sigurnosti, uistinu mora priznati da je mnogo učinjeno. Mnoge putničke i osiguravajuće agencije vas uvjeravaju da, ako se njima povjerite, možete biti potpuno sigurni. Otvorene su neke agencije u svijetu kod kojih uplatite odgovarajuću sumu novca, a one vam garantiraju potpunu sigurnost ne samo dok živite, nego i kada umrete, koje će vas preuzeti kada umrete, zamrznuti vas i čekati dan kada će znanost naći lijek za vašu bolest, otopiti vas i izliječiti.

Ali, kada malo dublje zavirite u sva ta najveća dostighnuća, brzo ćete spoznati da nas upravo sve brže vode u propast. Uskoro nam se najavljuje da čovjek neće imati čistoga zraka za disanje, čiste vode i hrane za održavanje normalnog života. Znanost  je i na području društvenih znanosti daleko otišla, ali činjenice govore, da što idemo dalje, da su sve veći konflikti među ljudima i sve veće frustracije u čovjeku današnjega vremena.

A Bog nam nudi dar sigurnosti što nas motivira na zahvalnost i najiskreniju poniznost. Nikakav drugi dar u svijetu nas ne može sačuvati od vječne propasti.

Darovi medicine nam mogu osigurati produženje života za kratko vrijeme, dar energije nam daje ograničenu toplinu i na kratko vrijeme, dar novca nam daje sigurnost od siromaštva, ali nas odvodi u razvrat od kojega postajemo bijednici veći od siromaha.

Ali, dar koji dolazi od Isusa Krista osigurava čovjeka potpuno. Osigurava čovjeku njegove sposobnosti, unutarnji mir duše i sigurnost vječnoga života.

Taj Božji dar usmjerava čovjeka da troši novac na vrijedne stvari, da koristi svoje vrijeme za stvaralačke poslove na njegovu i opću korist, da ljepotu i bogatstvo svojih riječi koristi na slavljenje Boga i blagoslivljanje ljudi.

Svaki čovjek koji primi taj Boži dar - Isusa Krista dobiva s njim tu božansku - vječnu univerzalnu sigurnost.

Urođenik u dubokoj Africi, kada primi taj dar, počinje živjeti civiliziranim životom. Čovjek, koji je bio ubojica, gangster, mafijaš ili kriminalac ostavlja zlo i počinje živjeti primjerenim životom. Bogohulnik počinje govoriti prijatne riječi, i umjesto psovke, slavi svojim jezikom Boga i ohrabruje na dobro ljude oko sebe.

Život što je zahvaćen mržnjom ili zlom pretvara se u sveto, u dobra djela bližnjima, radosnim optimizmom i hvalospjevom Bogu. Nije li to čudo Božje?

Onaj tko je rasipao svoj novac na razvrat, alkohol, duhan, prostituciju, koji je upropaštavao i maltretirao svoju obitelj dolazeći pijan u kasne sate, sada i njegova mačka prepoznaje da je drugi čovjek.

I onaj koji je imao formalno ime da je kršćanin, ili koji je u zabludi da je na pravome putu, a ipak bio ispunjen mržnjom, neposlušnošću, zavišću, sebičnošću, ohološću, koji nije bio spreman pružiti ruku onome koji ga je opominjao za to, kada primi Isusa Krista u svoj život, spreman je živjeti po Božjoj volji i njegovim zapovijedima. On je spreman na suradnju i ljubav.

Kako je blagoslovljeno osjećati u sebi život koji se ne raspada, koji ne ide u propast i vječnu pogibao.

" Da Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni."